Мобилна апликација

Зајакнување на младите сопреку одржлив развој и и култура

Оваа апликација служи како платформа за учење дизајнирана специјално за младите со попреченост, помагајќи им да стекнат знаења и вештини поврзани со одржлив развој и зачувувањето на културата.

Еве што можете да очекувате:

Достапно учење:

 • Наставни програми и материјали прилагодени на различни попречености, обезбедувајќи инклузивно образование.
 • Специјални материјали за учење и помагала прилагодени на индивидуалните потреби.
 • Интерактивни и активности за вклучување и промовирање на активно учење.

Одржлив развој и култура:

 • Откријте ја важноста на одржливиот развој и заштитата на вашето културно наследство.
 • Дознајте за еко-пријателските практики и иницијативите за зачувување на културата.
 • Развијте вештини за да придонесете за позелена иднина.

Градење доверба и вештини:

 • Стекнете вредни знаења и вештини релевантни за зелената економија.
 • Зголемете ја вашата самодоверба преку интерактивно учење.
 • Поврзете се со врсниците и споделувајте искуства во поддржувачка средина.

Воннаставни активности:

 • Учествувајте во забавни и едукативни активности организирани во училиштата.
 • Користете ги помагалата за учење на апликацијата за да го подобрите вашето искуство за учење..
 • Вклучете се во заедницата и промовирајте одржлив развој

Оваа апликација е наменета за:

 • Млади со попреченост
 • Семејства и старатели
 • Наставници и училишен персонал
 • НВО и здруженија
 • Секој кој е заинтересиран за одржлив развој и култура
Преземете сега и придружете се на активностите!