Политика за колачиња

Политика за колачиња

Датум на стапување во сила: 07 Декември 2023
Последно ажурирано: 07 Декември 2023

 
Што се колачиња?
 
Како ги користиме колачиња?
 
Видови колачиња што ги користиме
 
Управување со поставките за колачиња
Поставки за колачиња

Можете да ги промените вашите параметри за колачиња во секое време со кликнување на копчето погоре. Ова ќе ви овозможи повторно да го посетите прозорецот за согласност за колачиња и да ги промените вашите избори или веднаш да ја повлечете согласноста.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење на колачиња што ги користат веб-страниците. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. Подолу се наведени линковите до документите за поддршка за тоа како да управувате и бришете колачиња од најчесто користените веб-прелистувачи.

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/32050

Safari: https://support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored&redirectlocale=en-US

Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/delete-cookies-in-microsoft-edge-63947406-40ac-c3b8-57b9-2a946a29ae09

Ако користите кој било друг веб-прелистувач, посетете ги официјалните документи за поддршка на вашиот прелистувач.